Norwegian kreditkort omdöme

Sten Ljungren

Räntor & övriga kostnader
Kundtjänst & service
Användarvänlighet
Villkor

Norwegian erbjuder ett kreditkort med bra villkor

Ett bra kreditkort som erbjuder allt från cash-backs till reseförsäkringar helt utan årsavgift. Ett kort som passar in på de flesta behov.

Uppdaterad 2022-11-17

4.3

Kortfattad info om Norwegians kreditkort:

Om du letar efter ett kreditkort utan årsavgift, med bra cashback-bonusar och gratis reseförsäkring är Norwegian bank kreditkort ett förnämligt alternativ.

Med kreditkortet kan du samla alla inköp på en faktura som du betalar i slutet av månaden och dessutom tjäna ihop bonuspoäng som kan nyttjas för rabatterade produkter och tjänster.

Kreditkortet utfärdas av Bank Norwegian, som är en nätbank för den privata marknaden. De började erbjuda kreditkort i Sverige i maj 2013 och har sedan dess blivit en av de ledande aktörerna på marknaden, bland annat tack vare sitt CashPoints-system och andra förmåner som kunderna har tillgång till.

Läs mer om kreditkortet här i vår Norwegian bank kreditkort omdöme.

Är Bank Norwegian bra eller dåligt?

Baserat på kundernas omdömen och vår egen granskning är Bank Norwegian en etablerad bank som erbjuder sina kunder en trygg upplevelse.

De har en bred kundbas, vilket säger en hel del om deras bank. Kundtjänsten, som finns tillgänglig under Bank Norwegian öppettider, är också generellt sett professionell och kunnig.

Fördelar

 • 0 kronor i årsavgift
 • 0 kronor i uttagsavgift
 • Reseförsäkring ingår
 • 0,5 % CashPoints vid alla köp

Nackdelar

 • Högt ålderskrav
 • Godkänner ej betalningsanmärkningar
 • Bonuspoängen kan endast användas hos Norwegian
 • Tillkommer valutapåslag på 1,75 %
Bank norwegian kreditkort

Information om Norwegians kreditkort

Hemsida:https://banknorwegian.se
Företagsnamn:Bank Norwegian AS
E-post:Via formulär här!
Telefon:0770-45 77 66
Adress:Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge
Öppetider:Måndag – Fredag
10:00 – 16:00

Användbarinformation

Kreditränta:19.99%
Årsavgift:0 kr
Effektiv ränta:21.93 %
Räntefria dagar:45 dagar
Kreditgräns:100 000 kr
Lägsta månadsbetalning:300 kr
Ansök med BankIDJa
Valuta påslag:1.75 %
Aviavgift:45 kr
Övertrasseringsavgift:0 kr
Förseningsavgift:95 kr
Påminnelseavgift:60 kr
Uttagsavgift:0 %
Bank norwegian logga

Hur Norwegian kreditkort fungerar

Norwegian kortet fungerar likt andra kreditkort, det vill säga att du kan samla inköp med ett kort för att sedan betala en klumpsumma i slutet av månaden.

Alternativt kan du delbetala summan i olika fakturor. Detta kan vara fördelaktigt om du har mindre pengar en månad eller helt enkelt vill slippa betala allt på en och samma gång.

Betala med kortet i mobilen eller smartklockan

Om du är trött på att asa plånboken fram och tillbaka kan du alltid lägga till ditt kreditkort Norwegian i din mobil eller smartklocka. På så sätt kan du betala i butiker mycket snabbare, smidigare och säkrare. Även då tjänar du Norwegian poäng som du sedan kan använda för rabatterade förmåner hos Norwegian.

Sköt dina bankärenden genom Bank Norwegian Min Sida

Likt många andra kreditkort har även Norwegian Bank Sverige utvecklat en tillhörande app i vilken du enkelt och säkert kan sköta dina bankärenden. För att få full överblick i appen behöver du klicka på Norwegian Logga In och identifiera dig med ditt BankID. Inne i appen kan du se din betalningshistorik, chatta med deras serviceinriktade kundtjänst och spärra Norwegian kort.

Grundkrav

 • Minst 23 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige sedan tre år tillbaka
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst från arbete eller pension.

Nyttja bonusarna från Bank Norwegian Sverige

Förutom att vara ett kreditkort som slopar årsavgiften erbjuder Bank Norwegian sina kunder väldigt många fördelar i form av bonusar. 

Med ett Norway kort tjänar du så kallade CashPoints, som Norwegian Bank beskriver som sin egen valuta. Så fort ditt Norwegian Bank credit card är kopplat till din Reward-profil så startar intjäningen av bonuspoängen automatiskt, varav 1 CashPoint motsvarar 1 NOK. För varje köp du gör med ditt kreditkort får du 0,5 % CashPoints. 

Dina bonuspoäng kan sedan användas för att köpa flygbiljetter hos Norwegian, så väl som för att köpa tilläggstjänster som extra bagage, platsreservation samt bokningsändringar. Dessutom får du en mängd fördelar när du är ute och reser om du använder ditt kreditkort för att betala.

CashPoints som tjänas in genom köp av varor visas på ditt konto inom 7 dagar efter att transaktionen slutförts och CashPoints som tjänas in genom flygbiljetter visas på ditt konto inom 14 dagar efter att resan slutförts.

Norwegian Bank kundtjänst

 • Norwegian nummer: 0770-45 77 66. Öppet vardagar mellan 10:00-16:00 med några undantag.
 • Norwegian kontaktformulär: banknorwegian.se/kundservice/kontakta-oss/.

Andra förmåner med ditt Norwegian kort

Utöver det fantastiska bonussystemet finns det ett flertal andra förmåner som du har möjlighet att ta del av med ett kreditkort från Norwegian.

Till exempel får du en mängd olika rabatterade förmåner i deras Reward eShop som inkluderar omkring 200 nätbutiker.

Vidare får du även tillgång till bank Norwegian reseförsäkring om du har ett kreditkort från banken. I Norwegian kort reseförsäkring ingår ersättning vid försening av flyg, båt, tåg eller buss om färdmedlet är mer än fyra timmar försenat.

Vidare ingår även ersättning för försenat bagage samt en olycksförsäkring och självriskskydd. Vi rekommenderar att du läser villkoren på Norwegians hemsida.

En annan fördel med att använda Norwegians kreditkort är att du kan njuta av upp till 45 dagars räntefri kredit. Räntefria dagar innebär helt enkelt att du slipper betala ränta under denna period.

Norwegian kreditkort ränta

Viktigt att notera när det gäller kreditkort är att ränta tas ut när du handlar med dem.

Detta gäller naturligtvis även Bank Norwegians kreditkort. Räntan ligger på 19,99 procent varav den effektiva räntan ligger på 21,93 procent.

I slutet av varje månad får du en faktura med det belopp som du nyttjat med ditt kreditkort. Om du betalar en del av detta i stället för att att betala allt i en klumpsumma så tillkommer ränta på beloppet. 

Norwegian Bank kreditkort omdöme

Sammantaget kan vi genom vårt Norwegian Bank kreditkort omdöme säga att Norwegian Banks kreditkort är bland de bästa kreditkorten på marknaden. Det är ett kreditkort som passar bäst för personer som reser mycket med Norwegian, gärna personer som flyger mycket inom Sverige och Skandinavien på affärsresor. Då kan du ha stor nytta av deras CashPoints samt deras kostnadsfria reseförsäkring som ingår om du använder deras kreditkort.

Det enda tråkiga är att det inte finns något Norwegian Mastercard utan endast VISA.


Vanliga frågor & svar om Norwegian Bank kreditkort

Hur fungerar Norwegian kreditkort?

Med ditt Norwegian kreditkort betalar du i såväl som fysiska butiker som nätbutiker på samma sätt som du gör med ett vanligt betalkort. Fördelen är att du samlar alla inköp under en faktura, som du betalar i slutet av månaden. Denna faktura kan du sedan välja att betala i en klumpsumma eller delbetala om du mot förmodan inte skulle ha tillräckligt med pengar. 

Under tiden som du nyttjar ditt kreditkort samlar du dessutom på dig CashPoints som du kan använda för att bland annat köpa flygbiljetter genom Norwegian.

Kan jag sätta in pengar på mitt Norwegian kort?

Ja. Du kan sätta in pengar på ditt kreditkort från Norwegian i förväg så du slipper utnyttja krediten och därmed betala ränta och avgifter. Detta gör du genom att gå in på Norwegian kort Logga In och genomföra en överföring från ditt bankkonto utefter instruktionerna. Kom ihåg att ha ditt BankID nära till hands eftersom du måste verifiera dig med det.

Hur lång tid tar det att föra över pengar från Norwegian?

Om du vill överföra pengar från ditt sparkonto hos Norwegian tar det vanligtvis 1–2 bankdagar innan pengarna syns på mottagarkontot.

Hur mycket kan man ta ut på Norwegian kortet?

I Sverige är uttagsgränsen 5 000 kronor per dygn och 15 000 kronor per vecka. Befinner du dig däremot utomlands kan du ta ut 10 000 kronor per dygn och 30 000 kronor per vecka. Alla belopp som överstiger dessa godkänns ej.

Vad kostar Norwegian kreditkort?

Norwegians kreditkort är helt gratis eftersom de valt att slopa såväl årsavgiften som uttagsavgifter. Den effektiva räntan ligger på 21,93 procent och det innebär att du måste betala extra när du använder Norwegian delbetalning.


Kundomdömen

Nedan kan du läsa de senaste omdömena om Bank Norwegian från våra läsare samt från Google.se.

Vad tyckte du om detta inlägg?

5,0
Rated 5 out of 5
5 ur 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Genomsnittlig0%
Dålig0%
Fruktansvärt0%

Förmånligt kreditkort

Rated 5 out of 5
november 17, 2022

Med tanke på att kortet inte har någon årsavgift och att övriga kostnader som räntor är relativt låga så tycker jag detta kort är mycket förmånligt.

Niklas Meurling
Sten ljungren

Sten Ljungren

Finansexpert & innehållsansvarig

Sedan 2022 är Sten finansexpert och innehållsansvarig hos Finansruset.se, här visar han sin passion för ekonomi och finans genom sitt arbete. Sten, som har en examen som ekonomi & media, kontrollerar för närvarande att Finansruset.se är uppdaterad i all sin information och sitt innehåll.