Remember kreditkort omdöme

Re:member omdöme & recension

Sten Ljungren

Räntor & övriga kostnader
Kundtjänst & service
Användarvänlighet
kredit villkor

Re:member erbjuder ett kreditkort med bra villkor

Re:member erbjuder ett förmånligt kreditkort som tillåter en stor valfrihet och kontroll. Ansök om upp till 100 000 kr och utnyttja upp till 25% bonus.

Uppdaterad 2022-11-17

4.5

Kortfattad info om Re:members kreditkort:

Remember är ett varumärke från Entercard, ett samarbete mellan Swedbank och Barclays Principal Investments Limited.

Syftet med Remember är att erbjuda kreditkort som uppfyller konsumenters behov och ge dem större valfrihet och kontroll över sin ekonomi. 

Deras kreditkort Re:member Flex erbjuder bland annat upp till 25 % i över 300 webbutiker, en komplett reseförsäkring samt upp till 100 000 kr i kredit. Det bästa av allt? Du betalar inte ett öre i årsavgift!

Om du vill veta mer om just det här kreditkortet kan du läsa mer i vår Remember kreditkort recension nedan.

 • Räntesatsen fastställs utifrån din individuella kreditbedömning. Remember kreditkort ränta varierar mellan 9,74 % och 24,74 %.
 • Du kan njuta av 8 veckors räntefri betalning.
 • Den maximala kreditgränsen på Remember credit card är 100 000 kronor. Först efter sju månader kan du ansöka om höjd kreditgräns genom Remember.se Mina Sidor.
 • Remember rabatt i över 300 webbutiker.
 • Om du har ett Remember card kan du betala med Swish, Apple Pay eller Samsung Pay genom att ansluta kreditkortet till din mobiltelefon.
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår utan extra kostnad.

Fördelar

 • 0 kronor i årsavgift.
 • Upp till 100 000 kr i kredit.
 • Upp till 56 dagars räntefri kredit.
 • Betalningsfri månad två gånger per 12 månader.
 • Ingår kompletterande reseförsäkring.
 • Möjlighet till rabatter i över 300 webbutiker.

Nackdelar

 • Uttagsavgift på 3 % i Sverige och utomlands.
 • Valutapåslag på 1,75 %.
 • Räntan kan bli relativt hög vid avbetalning.
Re:member Flex kreditkort

Information om Re:member

Hemsida:https:/remember.se/
Företagsnamn:EnterCard Group AB
E-post:Via mina sidor här!
Telefon:0771-15 00 15
Adress:Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm, Sverige
Öppetider:Måndag – Fredag
09:00 – 18:00

Användbarinformation

Kreditränta:9.74 – 24.74 %
Årsavgift:0 kr
Effektiv ränta:8.12 – 21.62 %
Räntefria dagar:56 dagar
Kreditgräns:100 000 kr
Svar på ansökan:inom 1 tim
Ansök med BankIDJa
Valuta påslag:1.75 %
Aviavgift:39 kr
Övertrasseringsavgift:125 kr
Förseningsavgift:125 kr
Påminnelseavgift:60 kr
Uttagsavgift:3 %
Re:member Flex

Så fungerar Remember kreditkort

Som alla kreditkort fungerar Remember kreditkort som ett kort kopplat till en kredit, vilket gör att du kan skjuta upp betalningar till ett senare tillfälle.

Kortutgivaren utfärdar sedan en faktura för dina inköp varje månad, och du kan välja om du vill betala hela beloppet på en gång eller om du vill fördela det i delbetalningar över tid.

Till skillnad från många andra kreditkort fastställs dock räntan på kreditkort Remember individuellt utifrån din kreditvärdighet

Du kan sedan använda ditt Remember flex kreditkort för att göra inköp både online och i fysiska butiker. Dessutom får du cashback i över 300 butiker och en gratis kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.

Räkna fram din månadskostnad

Eftersom räntesatserna fastställs individuellt för kreditkort från Remember är det en bra idé att räkna ut vad din månadskostnad kommer att bli innan du ansöker om ett kreditkort från dem. Vi tycker att detta är viktigt att belysa i vårt Remember kreditkort omdöme eftersom det är viktigt att hålla ett bra öga på dina utgifter när du handlar med kredit, annars finns det en risk att din budget spricker och återbetalningarna blir svåra att hantera.

Översikt på Mina Sidor och i appen

Som innehavare av ett Remember me kort har du möjlighet att utföra dina bankärenden antingen via Mina Sidor eller via deras smarta app som finns tillgänglig i App Store och Google Play. 

För en översikt via Mina Sidor går du helt enkelt in på Remember.se Logga In och navigerar genom de olika sektionerna där. I Remember card Mina Sidor kan du bland annat se en översikt över ditt saldo och din transaktionshistorik.

Enligt vårt Remember kreditkort omdöme tycker vi dock att appen är den enklaste och bästa att använda för alla bankärenden. Förutom saldokontroller och transaktionshistorik kan du i appen bland annat ansöka om en höjning av kreditgränsen, överföra pengar från ditt eller dina kreditkort till ett bankkonto och ta fram eventuell fakturainformation.

Grundkrav

 • Åldersgräns 20 år.
 • Minst 100 000 kronor i årsinkomst.
 • Betalningsanmärkningar accepteras ej.

Reseförsäkring och tilläggsförsäkringar

En av de främsta fördelarna med ett kreditkort från Re Member bank som vi upplevde när vi sammanställde vårt Remember kreditkort omdöme är den kompletterande reseförsäkring som ingår när du betalar mer än hälften av din resa med kreditkortet. 

Denna försäkring ger dig möjlighet att skydda dig själv och dina familjemedlemmar mot oförutsedda händelser. Reseförsäkringen täcker följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Resestartskydd
 • Missat anslutningsflyg
 • Försening av färdmedel vid avresa
 • Bagageförsening
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Självriskskydd
 • Självriskeliminering hyrbil
 • ID-stöld

Det finns också individuella tilläggsförsäkringar som du kan teckna mot en extra kostnad.

Det vanligaste valet är Trygghetspaketet, som är en samling av bankens tre mest populära tilläggsförsäkringar i en och samma produkt. Det innehåller följande försäkringar:

 • Evenemangsavbeställning
 • Allrisk på hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år
 • Prisgaranti i 90 dagar

För dig som har ett Remember more kreditkort eller Remember mastercard ingår Trygghetspaketet.

Så ansöker du om ett Remember kort

Att ansöka om ett kort från Remember Entercard innebär inga svårigheter. Om du uppfyller minimikraven är det bara att följa nedanstående steg:

Total tid: 2 minuter

 1. Surfa in på Re:members hemsida och gå till ansökningsformuläret för kreditkortet.

 2. Fyll i den information som krävs.

 3. Klicka på knappen ”Ansök”.

 4. Vänta på en kreditprövning och på att Re:member ska besluta om din kreditgräns och ränta.

 5. Om din ansökan godkänns får du ditt nya Remember-kreditkort inom 3–5 arbetsdagar.


Vanliga frågor & svar om Remember kreditkort

Är Remember kreditkort bra?

På det hela taget kan vi genom vårt Remember kreditkort omdöme säga att Remember kreditkort är en bra lösning för dem som ofta handlar på nätet eller vill få en gratis kompletterande reseförsäkring. Det är dock nödvändigt att komma ihåg att räntan på kortet sätts individuellt och därför måste du ha en relativt god kreditvärdighet för att kvalificera dig för en låg ränta.

Hur fungerar kreditkort Remember?

Precis som andra kreditkort fungerar Re:members kreditkort på så sätt att din kortutgivare lägger ut de pengar som du spenderar varje månad. Sedan betalar du tillbaka det beloppet plus ränta efter varje månad. Om du vill kan du välja att betala beloppet i delbetalningar över tid eller helt enkelt betala tillbaka hela beloppet på en gång.

Vad är Remember Card?

Remember card är ett kreditkort från Re:member utan årsavgift. Du får upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 56 dagars räntefri kredit. Kortet kan användas för att göra vardagliga inköp samt att det kan fungera som en extra trygghet i din vardag tack vare den försäkring som finns att lägga till.

Hur fungerar Remember Flex?

Detta populära kreditkort är lätt att använda och erbjuder individuella räntor. Du betalar helt enkelt med ditt kreditkort i nätbutiker eller i fysiska butiker som du skulle göra med vilket annat betal- eller kreditkort som helst. Fördelen är att du sedan bestämmer hur du vill betala tillbaka, om du vill betala allt på en gång eller lite varje månad. Det ger dig alltså mer flexibilitet i din vardag.

Vilket kreditkort har lägst ränta?

Ett av de kreditkort som har lägst ränta är Remember Flex, som har en effektiv ränta på 9,74 – 24,74 %. Resurs Gold erbjuder dock en något billigare ränta på 12,36 – 17,32 %. I slutändan handlar det dock om vilken ränta du kvalificerar dig för utifrån din kreditvärdighet.

Kan man sätta in pengar på Remember Flex?

Nej, precis som med alla andra kreditkort använder du en kredit som utfärdats av banken eller långivaren. Så det belopp du spenderar måste återbetalas till banken eller kreditgivaren i slutet av månaden, eller under en bestämd tidsperiod om du har valt delbetalning. På så sätt liknar det ett Re Member lån, eftersom de lånade pengarna också måste återbetalas med ränta inom en bestämd tidsperiod.

Kan man ansöka om kreditkort med betalningsanmärkning?

Re:member beviljar inte kreditkort till personer med betalningsanmärkningar. Det finns dock vissa kreditgivare som gör undantag.


Kundomdömen

Nedan kan du läsa de senaste omdömena om Re:member från våra läsare samt från Google.se.

Ib KristensenIb Kristensen
18:06 04 Oct 22
Mycket nöjd med Re:member, som jag bara använder vid behov vid extra, oväntade utgifter...!
idris zakaidris zaka
19:13 10 Sep 22
Utmärkt
Per WiknerPer Wikner
10:09 10 May 22
Har aldrig haft problem med betalningar med kortet. Fantastisk kundtjänst. Apple Pay. Egen pinkod. Kortet och betalningar bara fungerar.
värsta bank jag någonsin sett
Falah AjeebFalah Ajeeb
14:19 14 Jun 19
Ok
js_loader

Vad tyckte du om detta inlägg?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 ur 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Genomsnittlig0%
Dålig0%
Fruktansvärt0%

Bra kreditkort med fin kundtjänst

Rated 5,0 out of 5
november 17, 2022

Har inget att klaga på när det kommer till kreditkortet. Kundtjänsten har också varit super bra!

Rolf Gustafsson
Sten ljungren

Sten Ljungren

Finansexpert & innehållsansvarig

Sedan 2022 är Sten finansexpert och innehållsansvarig hos Finansruset.se, här visar han sin passion för ekonomi och finans genom sitt arbete. Sten, som har en examen som ekonomi & media, kontrollerar för närvarande att Finansruset.se är uppdaterad i all sin information och sitt innehåll.