Kvinna som köpt bil

Så kan du se till att ditt billån blir lyckat

Om du känner att det börjar bli dags för att köpa en ny bil så är det inte helt omöjligt att du samtidigt går i lånetankar. Att köpa bil kan vara oerhört dyrt och det är väldigt vanligt att man tar ett lån för att finansiera hela eller delar av köpet. Men det finns en del saker som är viktiga att ha i åtanke innan man tecknar några papper och kan få nycklarna till sin nya bil.  

Idag så är det enklare än någonsin att hitta ett lån online. Om man går in på blocket eller en annan sida för att hitta en bil som man är intresserad av så kan man ofta mer eller mindre direkt bli erbjuden olika former av lån.

På grund utav att lån idag inte bara erbjuds via banker utan även via privata långivare så finns det en uppsjö av olika lån som du som långivare kan välja bland. Alla dessa erbjudanden kan göra det svårt att välja och det är inte ovanligt att man känner sig överväldigad av allt detta och istället bara vänder sig direkt till sin bank. Även om detta kan kännas tryggt så behöver det inte vara det förmånligaste alternativet. Vi rekommenderar att du använder dig av Finansrusets långenerator för att hitta det bästa valet för dig.

Så funkar ett billån 

Bilköp

Om du ska låna till att finansiera ett köp av en bil så är det först och främst väldigt viktigt att du vet vilken typ av lån som du tänker teckna upp dig på.

Om du bara behöver delfinansiera bilen eller ska köpa en billigare bil så händer det ibland att människor tecknar upp sig på någonting som kallas för ett blancolån. Detta är ett lån som tas utan någon säkerhet och som i regel rör sig på summor mellan 5000 – 50 000. 

Men ett blancolån är sällan tillräckligt om bilen man ska köpa är av en dyrare variant. Då kan man istället låna med bilen som säkerhet.

Detta är renodlade billån och är vanligt förekommande. Man kan då ofta låna större summor och i regel så får man också en förmånligare ränta än om man hade använt sig av ett blancolån. Läs mer om hur detta tenderar att fungera i praktiken hos din bank eller hos din valda långivare.  

Därför är det viktigt att jämföra billån 

Jämföra billån

Som vi tidigare har nämnt så finns det en lång rad olika långivare som man kan välja att vända sig till för att teckna upp sig på ett billån. Det är av yttersta vikt att man först och främst ser till att man faktiskt har råd att betala av ett lån på en bil under en längre tid.

Att äga bil är redan i sig i regel en väldigt dyr affär och det gäller att man har räknat på allting innan man tecknar upp sig på ett lån. 

Men det är också oerhört viktigt att jämföra olika lån och deras räntor mot varandra. På så sätt så kan man se till att man får det förmånligaste lånet möjligt.

Det absolut enklaste sättet att göra det på är att jämföra billån hos finansruset.se eller någon annan liknande jämförelsetjänst. På så sätt så kan man säkerställa att det lånet som man ämnar att teckna upp sig på faktiskt är det förmånligaste möjligt.

Om du jämför billån här hos en jämförelsetjänst så ger du dig själv den bästa möjliga överblicken kring dina alternativ utan att behöva lägga ner vare sig en stor mängd tid eller energi. Även om räntesatsen bara skiljer sig några procent från långivare till långivare så kan detta röra sig om stora pengar i slutändan, pengar som du sedan kan lägga på något roligare än amorteringar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *