Kvinna som behöver lån

Information kring lån med skulder hos kronofogden 

Varje år så tecknar hundratusentals svenskar upp sig på olika typer av lån. Det kan röra sig om att man ska köpa en bostad eller behöver finansiera ett köp av en bil eller renovation av sitt kök. Trots detta så finns det en hel del olika saker som folk ofta inte riktigt har koll på kring lån. 

Ett vanligt fel som många har är att tron om att det inte går att låna pengar om man har skulder eller betalningsanmärkningar. Så är inte fallet, utan det går att låna pengar trots att man har innestående skulder hos kronofogden.

I den här texten kommer vi att tillhandahålla en snabb guide i hur lån med skulder hos kronofogden går till, ge tips på hur man enklast hittar det bästa lånet för ens egen situation, samt vad man bör tänka på om man ska låna pengar med skulder hos kronofogden.

Läs mer om hur det funkar med lån och kronofogden i vår huvudartikel här!

Lån utan kronofogden behöver göras utan att ta en UC 

Lån utan kronofogden

Ja, om man vill teckna upp sig på ett lån trots att man har innestående skulder så krävs det att man tar ett lån där det inte gör någon kontroll av ens kreditvärdighet. Det största och vanligaste kreditvärderingsföretaget i Sverige heter Upplysningscentralen, men förkortas mer eller mindre alltid som UC. 

UC startade som ett samarbete mellan sex stora svenska banker men är numera ett fristående företag som tillhandahåller kreditvärdering för alla Sveriges banker.

Om du tecknar upp dig på ett lån via en stor bank eller vissa låneföretag så tas det alltid en UC. När den här kreditupplysningen visar att en potentiell låntagare har skulder hos kronofogden så nekas lånet så gott som alltid. 

Men idag så är det inte bara banker som erbjuder möjligheten att låna pengar. Man kan även vända sig till ett fristående låneföretag, någonting som har blivit oerhört populärt. Vissa av dessa låneföretag erbjuder också lån utan någon som helst kreditupplysning. Detta gör det möjligt att låna med skulder. Detta för dock i regel med sig en högre ränta. Om du väljer ett lån utan UC så kan du låna trots kronofogden. 

Så hittar man det bästa lånet för sin situation 

Men på grund utav att det finns så många separata låneföretag så kan det också vara svårt att hitta ett lån som passar för en själv och ens egen situation.

Istället för att man ska sitta och klicka sig från hemsida till hemsida så är det bättre att använda sig av en jämförelsetjänst såsom exempelvis finansruset.se eller en liknande hemsida. Där kan man få en överblick kring vilka erbjudanden som finns att ta del av, samt direkt få information kring hur räntorna och villkoren ser ut.  

Detta är det absolut bästa sättet att hitta ett lån som passar in precis på ens egna förutsättningar och behov. Att hitta rätt lån kan göra stor skillnad i plånboken när allting kommer till kritan och det är väldigt viktigt att man tar sig tiden att hitta ett bra lån. Om du är intresserad av att se lån så läs mer här på https://finansruset.se.

Hur ska man tänka kring lån med skulder hos kronofogden? 

Om man har skulder hos kronofogden så är det oerhört viktigt att man gör sitt yttersta för att betala av dessa så fort som överhuvudtaget är möjligt.

Men det finns vissa situationer där man kan lämnas utan särskilt mycket val kring om man ska ta ett lån eller inte.

Det kan handla om helt nödvändiga köp som behöver göras, men det är av absolut yttersta vikt att man ser till att ha en plan för att kunna betala tillbaka lånet samt sina skulder hos kronofogden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *