Bild på nystartslån

Nystartslån – en snabb guide 

Varje år så tecknar hundratusentals svenskar upp sig på en mängd olika typer av lån för olika ändamål. Det kan handla om att man behöver finansiera ett köp av en bostad eller så vill man äntligen sätta igång med renovationen av sitt badrum. Det finns en typ av lån som man inte hör så mycket om i media, nämligen nystartslån

Nystartslån, eller omstartslån som det också kallas, är precis vad det låter som. Detta är ett lån som tas för att få ens egen ekonomi på rätt kurs igen.

Detta är inte någonting som är tillgängligt för alla, utan för att bli beviljad för ett nystartslån så krävs det ofta att man har en hel del skulder och betalningsanmärkningar som inte kan regleras på något annat sätt. 

Hur fungerar ett nystartslån?

nystartslån

Om du någon gång har hört talas om ett samlingslån så kommer du med största sannolikhet att känna igen dig i hur det fungerar med ett nystartslån.

Om man har en rad skulder och betalningsanmärkningar som man helt enkelt inte har möjlighet att betala av på grund utav att räntekostnaderna har blivit alldeles för höga så kan ett nystartslån vara det enda sättet att få sin ekonomi på rätsida. 

Det hela fungerar som så att man lånar pengar, antingen av en bank eller av en långivare, för att sen använda pengarna som man har lånat för att betala av sina skulder.

Efter detta så är man då skyldig pengar till en bank eller långivaren, ofta till en mycket lägre ränta. Man betalar sedan av lånet precis som man skulle göra på ett vanligt lån.

Så kan man hitta ett nystartslån

Om du känner att du vill lära dig mer om nystartslån så finns det en del resurser. Antingen så kan du kontakta din bank, men om du inte vill vänta på att banken ska höra av sig eller om du vill se vilka olika typer av erbjudanden som finns så läs mer om nystartslån på finansruset.se.

Detta är en jämförelsetjänst som existerar för att ge konsumenter en möjlighet att jämföra olika typer av lån och hitta någonting som passar på ens egen situation och ekonomi. 

Vad krävs för att bli beviljad på ett nystartslån? 

Krav för nystartslån

För att bli beviljad på ett nystartslån så krävs det först och främst att man kan visa upp ett genuint behov för den här typen av lösning.

Efter det så krävs det också en motprestation gentemot din långivares sida. På grund utav att den som behöver ett nystartslån ofta sitter i ekonomiska bekymmer så kommer ett vanligt lån aldrig att beviljas. På grund av detta så krävs det i regel alltid någon form av säkerhet.

Detta kan vara en bostad, men om detta inte finns så krävs det oftast att en annan person står med på lånet. 

Är det ett nystartslån eller ett samlingslån som behövs?

Ett nystartslån är en sista utväg och tas bara till när man har uttömt andra alternativ. Om man känner att ens månadskostnader är alldeles för höga, även om man klarar av att betala av lånet, så kan det vara ett samlingslån som är lösningen.

Precis som med ett nystartslån så används samlingslån för att betala av dyra lån och krediter, men det krävs oftast ingen säkerhet för att bli beviljad ett samlingslån. Detta har blivit oerhört populärt på senare år i takt med att allt fler svenskar har börjat handla saker på avbetalning.

Även detta kan man se mer om på finansruset.se och liknande jämförelsetjänster, men här är det ännu viktigare att göra sina efterforskningar noggrant för att säkerställa att man hittar ett fördelaktigt lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *